WWS4 könyvbemutató

Elhatároztuk, hogy a Spirituális világháború-sorozat negyedik részét – amely lezár egy nagy spirituális egységet az ötödik és a hatodik rész elott – egy ünnepi könyvbemutatóval koronázzuk meg (ha már a valóságban is elkészült a venyige-korona, ami a borítón látható). A helyszín adott volt: a XVII. kerületi Szépréti Cukrászdában nagy rajongótábora van a sorozatnak, így legalább olyan emberek között töltjük majd azt a délutánt, estét, akik értik és szeretik a könyveket.

Szépréti László cukrászmester megtisztel azzal, hogy elvállalja az ünnepi könyves torta elkészítését – cukor, laktóz és gluténmentes, tehát mindenki ehet belole, aki érzékeny ezekre -, amely hatalmas dolog nekem: több mint 20 éve járok oda finom süteményekért, és bevallom, a finomságok a gyengéim. Kíváncsian várom, milyen lesz majd a torta, amelyen a borítók is szerepelnek majd ételfestékkel nyomtatva.

A sorozat hatalmas kihívás volt számomra: nem csak azért, mert kezdok vagyunk, voltunk a könyvnyomtatásban – és hát történt szoftver gikszer, amely sajnos elrontotta a kedvünket és a végso eredményt is – de a harmadik részre már elhárítottuk ezeket a problémákat, és a negyedik rész minden bizonnyal mentes lesz a problémáktól (bár ha elmondanám, milyen “misztikus” dolgok történtek a könyvvel és a nyersanyaggal, akkor senki sem hinné el. Ez a könyv nem akart megszületni…

De aztán talán felsobb közbenjárásra mégis kiegyenesedtek a dolgok, és elértük a mérföldkonek számító negyedik részt. Ez nem akármilyen kötet a sorban: megismerhetjük II. Pétert, a jövo legkülönlegesebb és legbátrabb pápáját, aki befejezi azokat a reformokat, amibe talán a jelenlegi pápa kezdett, vagy kezd majd bele. Nem akármilyen személyiség Afrika elso egyházfoje: nincs politikai szerepe, állama, a Vatikán nem hatalmi tényezo már. Világi címe és neve semmit sem ér, csak azok tudják, hogy mit jelent II. Péternek neveztetni, akik ismerik a pápaválasztások történetét: minden pápa annak a nevét válassza ki, akinek a munkáját folytatni szeretni. O Péter apostol munkáját viszi tovább: egységesíti a széttagolt kereszténységet, és szembeszáll a gonosszal.

A démonológia sokak szerint humbug, és fantázia terméke: de valami mégis történik egyes emberekkel, és ezekben a történésekben minta fedezheto fel. A sorozatnak nem célja a hittérítés, ezért szerepelnek benne a tudomány és a hit képviseloi (Julie a tudományé, Paul a hité) párhuzamosan. Mindenki válaszokat keres, viszont egy dolog figyelemreméltó: a sokak által legendának titulált Biblia teljesen pontosan leírja ezeket a történéseket, amelyek a szellemvilággal kapcsolatosak. Lehet, hogy sokan nem hisznek benne (mint mondtam, a könyv nem térít), de azért nem mehetünk el amellett a tény mellett, hogy több mint kétezer éve a megszállások és a szabadulások ugyanúgy mennek végbe.
Nem beszélve azon rengeteg esetleírásról, amelyben világi és keresztény pszichiáterek számolnak be a hipnózisban végzett megtapasztalásaikról. Ezek a leírások (elozo életek, asztrál síkon való létezés, reinkarnációs folyamatok, a lelkek találkozása vezetokkel, a vezetok tervei és munkája) mind beleillenek a Biblia leírásába, és egy hihetetlen összképet alkotnak. Tagadhatjuk, hiszen miért ne: mondhatjuk, hogy ez eroltetett összefüggés-keresés, és senki sem bizonyítja, hogy ezek az események valóban megtörténtek.
De mi a helyzet a személyes beszámolókkal? A dokumentált szabadításokkal (a katolikus egyház ördöguzésnek nevezi)? Ezek mellett sem mehetünk el szó nélkül.
Tehát ez a gazdag történelmi szálakkal tarkított, alapos kutatásokon nyugvó sorozat csak egy olyan fantázia termékeként született könyv, a Biblia része lenne, amiben beszélo kígyó, semmibol megjeleno angyalok, kerubok, és transzban kinyilatkozó próféták vannak, és egy fura alak van, aki vízen jár, és akit két keresztbe álló fára szegeztek fel (mint ahogy hallottam már sokak véleményében)?

Lehetséges…

De akkor miért történnek a dolgok még mindig ugyanúgy, ahogy ez a könyv már kétezer éve megírta?

Idopont: 2016. November 5. – 16:00
Helyszín: Szépréti cukrászda, salátabár, Budapest, Péceli út 87-89, 1171 google map
Program: WWS4 könyvbemutató, felolvasás a készülo elso szépirodalmi regénybol és a verseskötetbol, nyereménysorsolás (4 kötet), dedikálás
A cukrászda az aznapi vásárlók között további két kötetet sorsol ki.
A sorozat tortájának elfogyasztása, beszélgetés, jókedv. Korábbi köteteim a helyszínen megvásárolhatók.